Powered By Blogger

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!!!!!!!!!

Ο καταρράκτης Godafoss βρίσκεται στην περιοχή Mývatn στη βορειο-κεντρική Ισλανδία, κοντά στην ορεινή περιοχή Sprengisandur και είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της χώρας, η ιστορία του οποίου συνδέεται με τον εκχριστιανισμό των Ισλανδών......
godafoss11 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
Η αιτία της παρακμής της νορβηγικής θρησκείας των ειδώλων ήταν η εμφάνιση μιας νέας θρησκείας, του Χριστιανισμού, και η Ισλανδία ήταν μία από τις τελευταίες βόρειες χώρες που εκχριστιανίστηκε, γύρω στο 1000 μ.Χ.
godafoss2 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
Όταν συνέβη αυτό, ο ιερέας Lawspeaker Þorgeirr Ljósvetningagoði προέτρεψε τους πιστούς να καταστρέψουν όλα τα ειδωλολατρικά αγάλματα του παρελθόντος, ρίχνοντάς τα στα ορμητικά νερά του καταρράκτη. Για το λόγο αυτό ονομάστηκε συμβολικά «Godafoss», δηλαδή «καταρράκτης των θεών», σηματοδοτώντας το τέλος της ειδωλολατρίας.
godafoss3 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
Ο Godafoss πέφτει από 12 μέτρα ύψος, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα, αποτελώντας τμήμα του Εθνικού Πάρκου της Ισλανδίας που εκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει.
godafoss4 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της χώρας και αγαπημένος τόπος για τους επαγγελματίες και μη φωτογράφους, ο Godafoss συμπεριλαμβάνεται στους πλέον θεαματικούς καταρράκτες του κόσμου!
godafoss5 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
godafoss6 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
godafoss7 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
godafoss8 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
godafoss9 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
godafoss10 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!

Πανέμορφες «φυσικές» πισίνες χωρίς χλώριο!!!!!!!!

Χημικές ουσίες και επικίνδυνο χλώριο αποτελούν σιγά σιγά παρελθόν, για όσους τουλάχιστον επιθυμούν να απολαμβάνουν τις βουτιές τους σε ένα απολύτως φυσικό και καθαρό περιβάλλον νερού. «Είναι σαν να βουτάς σε λίμνη ή στο ποτάμι», περιγράφουν την αίσθηση του νερού οι χρήστες της φυσικής πισίνας.
xlorio11 Πανέμορφες «φυσικές» πισίνες χωρίς χλώριο!
Χάρη στην αρμονική ενότητα που επιτυγχάνεται μεταξύ της πισίνας και του φυσικού βιοτόπου που υπάρχει στην εκάστοτε περιοχή, η φυσική πισίνα εξασφαλίζει… καθαρή απόλαυση χωρίς καμία αμφιβολία.
xlorio2 Πανέμορφες «φυσικές» πισίνες χωρίς χλώριο!
«Όχι» στα τοξικά και στις «χλωρίνες» παντός είδους αλλά με αφθονία χλωρίδας και πανίδας μέσα και γύρω από την πισίνα, ο κατασκευαστής επιτυγχάνει να προσφέρει στο χρήστη τη μέγιστη δυνατή καθαρότητα. Πώς γίνεται αυτό;
xlorio3 Πανέμορφες «φυσικές» πισίνες χωρίς χλώριο!
Χρησιμοποιώντας με τον κατάλληλο τρόπο τα φυτά και τους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται κοντά τους, το νερό της πισίνας «φιλτράρεται» με φυσικό τρόπο και παραμένει καθαρό για πολύ χρόνο, προσφέροντας υψηλής ποιότητας καθαρότητα.
xlorio4 Πανέμορφες «φυσικές» πισίνες χωρίς χλώριο!
Ειδικά φίλτρα τοποθετούνται στις εισόδους και εξόδους του νερού από την πισίνα, εγκλωβίζοντας όλα τα «σκουπίδια» που πέφτουν στο νερό, ενώ η πλούσια χλωρίδα φροντίζει να καθαρίζει το νερό και με το παραπάνω. Η πισίνα αποτελεί φυσική συνέχεια του περιβάλλοντος χώρου, προσφέροντας χαλάρωση και ηρεμία στο μέγιστο βαθμό!
xlorio5 Πανέμορφες «φυσικές» πισίνες χωρίς χλώριο!
xlorio6 Πανέμορφες «φυσικές» πισίνες χωρίς χλώριο!
xlorio7 Πανέμορφες «φυσικές» πισίνες χωρίς χλώριο!
xlorio8 Πανέμορφες «φυσικές» πισίνες χωρίς χλώριο!
xlorio9 Πανέμορφες «φυσικές» πισίνες χωρίς χλώριο!
xlorio10 Πανέμορφες «φυσικές» πισίνες χωρίς χλώριο!
xlorio111 Πανέμορφες «φυσικές» πισίνες χωρίς χλώριο!

Κι όμως αυτό το μέρος είναι αληθινό! (photos)

Η λίμνη Moraine βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Banff στην Αλμπέρτα του Καναδά. Εκεί βρίσκεται μια εκπληκτική περιοχή που είναι γνωστή ως “Valley of the Ten Peaks” (Η κοιλάδα με τις δέκα κορυφές). Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει δέκα πανύψηλες, χιονισμένες βουνοκορυφές και τη λίμνη Moraine.
Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό που προέρχεται από το λιώσιμο των πάγων κι έχει ένα υπέροχο χρώμα, που αλλάζει ανάλογα με…
…το φως του ήλιου και την αντανάκλασή του πάνω στα βραχώδη όρη. Πολλοί το λένε τυρκουάζ, στην πραγματικότητα όμως είναι πιο φωτεινό και πιο λαμπερό που δύσκολα μπορείς να το περιγράψεις ή να το αποθανατίσεις στο φακό.
Η περιοχή αυτή αποτελεί ένα φυσικό ορόσημο του Καναδά και έναν δημοφιλή προορισμό επισκεπτών που θέλουν ν’ απολαύσουν το πανέμορφο και καθαρό τοπίο κάνοντας μια βόλτα στη λίμνη με κανό ή καγιάκ ή κάνοντας πεζοπορίες στη γύρω περιοχή. Ας ξεναγηθούμε σ’ αυτή την coolαριστή λίμνη…
Valley+of+the+Ten+Peaks++Moraine+Lake+Alberta++Canada+coolaristo+4  Κι όμως αυτό το μέρος είναι αληθινό! (photos)Valley+of+the+Ten+Peaks++Moraine+Lake+Alberta++Canada+coolaristo+1  Κι όμως αυτό το μέρος είναι αληθινό! (photos)
Valley+of+the+Ten+Peaks++Moraine+Lake+Alberta++Canada+coolaristo+7  Κι όμως αυτό το μέρος είναι αληθινό! (photos)
Valley+of+the+Ten+Peaks++Moraine+Lake+Alberta++Canada+coolaristo+8  Κι όμως αυτό το μέρος είναι αληθινό! (photos)
Valley+of+the+Ten+Peaks++Moraine+Lake+Alberta+Canada+coolaristo+2  Κι όμως αυτό το μέρος είναι αληθινό! (photos)
Valley+of+the+Ten+Peaks++Moraine+Lake+Alberta++Canada+coolaristo+2  Κι όμως αυτό το μέρος είναι αληθινό! (photos)
Valley+of+the+Ten+Peaks++Moraine+Lake+Alberta++Canada+coolaristo+5  Κι όμως αυτό το μέρος είναι αληθινό! (photos)

Λίμνη με καυτό νερό «βράζει» τέλεια τα αβγά........

Τι θα λέγατε να κάναμε μαζί μια βόλτα σε ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Ιαπωνίας, το περίφημο «Beppu Hell», όπου οι επισκέπτες το επιλέγουν πολύ συχνά όχι μόνο για το συγκλονιστικό φυσικό τοπίο αλλά και για να απολαύσουν τα καλύτερα βραστά αβγά σε ολόκληρη τη χώρα;
beppubest1 Λίμνη με καυτό νερό «βράζει» τέλεια τα αβγά!
Και πριν αναρωτηθείτε τι σχέση μπορεί να έχει ένα πάρκο με τα βραστά αβγά, σας ενημερώνω ότι ολόκληρη η περιοχή Beppu διαθέτει πάνω από 2.800 θερμές πηγές, ενώ στο εν λόγω πάρκο δεσπόζει η περίφημη «Ocean Hell», μια παράξενη λίμνη με καυτό νερό στα γαλαζοπράσινα χρώματα της Καραϊβικής!
beppu11 Λίμνη με καυτό νερό «βράζει» τέλεια τα αβγά!
Ειδικότερα, στο εσωτερικό του πάρκου υπάρχουν εννέα λίμνες, καθεμία από τις οποίες ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά της. Η πρώτη στη λίστα είναι η λίμνη Umi Jigoku, που σημαίνει «Κόλαση της Θάλασσας» (εξ ου και η ονομασία «Ocean Hell»).
beppu20 Λίμνη με καυτό νερό «βράζει» τέλεια τα αβγά!
Μια μεγάλη τιρκουάζ φυσική «πισίνα» δημιουργείται μέσα στο πάρκο από τη μεγαλύτερη ιαματική πηγή της Ιαπωνίας, η οποία έχει αρκετά καυτό νερό για να βράσουν όσα αβγά θέλετε. Και στη συνέχεια, βέβαια, να φάτε όσα μπορείτε!
beppu15 Λίμνη με καυτό νερό «βράζει» τέλεια τα αβγά!
Το θέαμα για τους επισκέπτες είναι συγκλονιστικό, καθώς ατμοί πλημμυρίζουν το περιβάλλον, ενώ καλαθάκια με αβγά στήνονται καθημερινά ολόγυρα από τη λίμνη περιμένοντας τους πρώτους… πεινασμένους!
beppu19 Λίμνη με καυτό νερό «βράζει» τέλεια τα αβγά!
Η ομορφιά σε αυτή την «κόλαση» είναι πραγματικά μοναδική, τόσο πολύ μάλιστα που οι περισσότεροι συχνά αναρωτιούνται για ποιο λόγο το πάρκο έλαβε αυτή την ονομασία. «Το απόκοσμο περιβάλλον, το παράξενο τοπίο αλλά και οι συγκλονιστικές εικόνες δημιουργούν την εντύπωση μιας εξωπραγματικής… χώρας!», επεξηγεί ένας εκ των υπευθύνων.
beppu14 Λίμνη με καυτό νερό «βράζει» τέλεια τα αβγά!
beppu25 Λίμνη με καυτό νερό «βράζει» τέλεια τα αβγά!
beppu18 Λίμνη με καυτό νερό «βράζει» τέλεια τα αβγά!
beppu26 Λίμνη με καυτό νερό «βράζει» τέλεια τα αβγά!
beppu17 Λίμνη με καυτό νερό «βράζει» τέλεια τα αβγά!
beppu23 Λίμνη με καυτό νερό «βράζει» τέλεια τα αβγά!
beppu16 Λίμνη με καυτό νερό «βράζει» τέλεια τα αβγά!
beppu12 Λίμνη με καυτό νερό «βράζει» τέλεια τα αβγά!