Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Λουλούδια από..."κουτιά αναψυκτικών"!!!


Παλιά κουτάκια αναψυκτικών αποκτούν μια νέα προοπτική
και δεν καταλήγουν στα σκουπίδια ή -στην καλύτερη περίπτωση- στους κάδους ανακύκλωσης. Αν και είναι δύσκολο να φανταστούμε τη...
χρησιμότητά τους μετά την κατανάλωση του περιεχομένου, η πράξη αποδεικνύει ότι κρύβουν μέσα τους άπειρες δυνατότητες καλλιτεχνικής δημιουργίας!

Και ακόμη καλύτερα, συνδέονται με την κατασκευή εντυπωσιακών λουλουδιών σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Η Αμερικανίδα καλλιτέχνις Christin Eige είναι φαν των αναψυκτικών τύπου σόδα αλλά πάντα σκεφτόταν τι θα μπορούσε να κάνει με αυτά τα πολύχρωμα κουτάκια που συγκέντρωνε στην αποθήκη της και τα οποία πολλαπλασιάζονταν… επικίνδυνα!

perierga.gr - Φτιάχνει λουλούδια από κουτιά αναψυκτικών!Ένας φίλος τής έδωσε την ιδέα της δημιουργίας, όταν κάποια στιγμή παρατήρησε ότι ήταν τόσο πολλά και διαφορετικά τα χρώματα των κουτιών που είχε συγκεντρώσει που έμοιαζαν -έτσι όπως ήταν πεταμένα στην αποθήκη- με ένα πολύχρωμο… λιβάδι!

perierga.gr - Φτιάχνει λουλούδια από κουτιά αναψυκτικών!Αυτό ήταν! Με υπομονή και επιμονή η Christin διαχώρισε τα κουτιά και στη συνέχεια άρχισε να φτιάχνει κομψά λουλούδια, κρίνα και τριαντάφυλλα, σε διάφορα χρώματα, ενώ δεν άργησε να δημιουργήσει και τις πρώτες της συνθέσεις μέσα σε γλάστρες.

perierga.gr - Φτιάχνει λουλούδια από κουτιά αναψυκτικών!Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και γρήγορα έλαβε τα «εύσημα» από τους φίλους της, που έβλεπαν τη δημιουργικότητά της να ξεπερνάει τα όρια. Το καλύτερο; Όλα τα λουλούδια τής Christin μυρίζουν πορτοκάλι, λεμόνι, cola, βύσσινο… εις ανάμνησιν του περιεχομένου του κουτιού και του είδους του αναψυκτικού που χρησιμοποίησε!

perierga.gr - Φτιάχνει λουλούδια από κουτιά αναψυκτικών!perierga.gr - Φτιάχνει λουλούδια από κουτιά αναψυκτικών!perierga.gr - Φτιάχνει λουλούδια από κουτιά αναψυκτικών!perierga.gr - Φτιάχνει λουλούδια από κουτιά αναψυκτικών!

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Φωτογραφίες από γυναίκες εγκληματίες του 1920.

Απαθές βλέμμα, μεγάλα εγκλήματα...
Ήταν μερικές από τις πιο γνωστές γυναίκες εγκληματίες της Αυστραλίας. Δολοφόνοι, διακινητές ναρκωτικών, αλλά και γυναίκες που πραγματοποιούσαν παράνομα εκτρώσεις σε μικρές κοπέλες ή ήταν δίγαμες.
Οι σκοτεινές γυναίκες της Αυστραλίας φωτογραφήθηκαν για τα αρχεία της αστυνομίας. Το απαθές και άδειο βλέμμα τους έκρυβε έναν κατάλογο με μεγάλα εγκλήματα.
Οι φωτογραφίες, μία σειρά 2.500 εικόνων από το 1910 μέχρι το 1930, που υπάρχουν στο αστυνομικό τμήμα του New South Wales, δίνουν μία καλή εικόνα του ρόλου της γυναίκας στις αρχές του 20ού αιώνα.
Dorothy Mort, σκότωσε τον αγαπημένο της, όταν αυτός της ζήτησε να χωρίσουν.
Clara Randall, δήλωσε στην αστυνομία πως κάποιοι διέρρηξαν το σπίτι της και της έκλεψαν τα κοσμήματα - λίγο καιρό αργότερα αποδείχτηκε πως η ίδια τα πούλησε.
Edith Ashton, έκανε παράνομα εκτρώσεις σε κορίτσια, με αποτέλεσμα να σκοτώσει δύο άτυχες κοπέλες.
Alma Smith, σκότωσε μία κοπέλα κατά τη διάρκεια παράνομης έκτρωσης.
Elizabeth Singleton, συνελήφθη για πορνεία.
Alice Cooke, συνελήφθη για διγαμία.
Amy Lee, συνελήφθη για χρήση κοκαϊνης.

Τέχνη στη φύση.........

Ο Walter Mason μεγαλουργεί επάνω σε φύλλα δέντρων, λουλούδια και κλαδιά..

Ο Walter Mason λατρεύει την τέχνη και τη φύση. Αποφάσισε, λοιπόν, να μεγαλουργήσει σε φυσικό περιβάλλον...
Έτσι με λεπτές κινήσεις επεμβαίνει στη φύση φτιάχνοντας έργα τέχνης. Ο Γερμανός αυτός καλλιτέχνης έχει γίνει ευρέως γνωστός για τις δημιουργίες του στο νερό, όπως θα δείτε παρακάτω.
Θαυμάστε!

Η πραγματική ιστορία της μπλε οικογένειας!!

Είχαν όλοι τους την πάθηση με το όνομα «μεθαιμοσφαιριναιμία»...

Μία πολύ ιδιαίτερη οικογένεια έζησε σε ένα απομακρυσμένο χωριό στα Απαλλάχεια Όρη στις αρχές του 19ου αιώνα. Τα παιδιά της οικογένειας είχαν μπλε δέρμα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γάλλος Martin Fugate εγκαταστάθηκε στις όχθες του ανατολικού Κεντάκι, στο Troublesome Creek. Παντρεύτηκε την Elizabeth, μία κοκκινομάλλα γυναίκα με χλωμή επιδερμίδα.
Η ένωσή τους δημιούργησε μια γενετική μετάλλαξη που προκάλεσε την μπλε απόχρωση στο δέρμα των παιδιών τους. Η πάθηση αυτή ονομάζεται μεθαιμοσφαιριναιμία (γνωστή και ως met-H) και μειώνει την ικανότητα του ατόμου να μεταφέρει οξυγόνο στο αίμα του, έτσι το αίμα του είναι πιο σκούρο από εκείνο που συναντάμε συνήθως στις φλέβες των ανθρώπων.
Οι κάτοικοι του χωριού στο οποίο ζούσαν τους φοβόντουσαν - άλλοι τους αποκαλούσαν "αγγέλους", ενώ άλλοι πίστευαν πως είναι από άλλον πλανήτη.
Η οικογένεια του Fugate ζούσε απομακρυσμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, παντρεύονταν με γειτονική οικογένεια για πάρα πολλά χρόνια κι έτσι οι γενιές διατηρούσαν το γονίδιο met-H. Mάλιστα όλοι έζησαν περισσότερο από 80 χρόνια, χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας.
Έπειτα από πολλά χρόνια, και συγκεκριμένα το 1958, ένας απόγονος με μπλε δέρμα, ο Luke Combs, αναγκάστηκε να επισκεφθεί με τη γυναίκα του νοσοκομείο στο Κεντάκι. Κι ενώ η γυναίκα του ήταν άρρωστη, οι γιατροί (όπως ήταν φυσικό) ασχολήθηκαν περισσότερο με τη δική του περίπτωση, μιας και η όψη του ήταν εξωπραγματική. Κάποιος γιατρός, ονόματι Madison Cawein, ταξίδεψε στην περιοχή και εξέτασε εις βάθος την περίπτωσή τους, αναφέροντας την πάθηση της μεθαιμοσφαιριναιμίας.
Χρειάστηκαν να περάσουν σχεδόν 3 δεκαετίες για να βρεθεί η θεραπεία, η οποία ήταν η εξής: το άτομο πρέπει να πίνει καθημερινά ένα μπλε σκεύασμα, το οποίο μετατρέπει το χρώμα του αίματος από μπλε σε κόκκινο.