Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!!!!!!!!!

Ο καταρράκτης Godafoss βρίσκεται στην περιοχή Mývatn στη βορειο-κεντρική Ισλανδία, κοντά στην ορεινή περιοχή Sprengisandur και είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της χώρας, η ιστορία του οποίου συνδέεται με τον εκχριστιανισμό των Ισλανδών......
godafoss11 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
Η αιτία της παρακμής της νορβηγικής θρησκείας των ειδώλων ήταν η εμφάνιση μιας νέας θρησκείας, του Χριστιανισμού, και η Ισλανδία ήταν μία από τις τελευταίες βόρειες χώρες που εκχριστιανίστηκε, γύρω στο 1000 μ.Χ.
godafoss2 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
Όταν συνέβη αυτό, ο ιερέας Lawspeaker Þorgeirr Ljósvetningagoði προέτρεψε τους πιστούς να καταστρέψουν όλα τα ειδωλολατρικά αγάλματα του παρελθόντος, ρίχνοντάς τα στα ορμητικά νερά του καταρράκτη. Για το λόγο αυτό ονομάστηκε συμβολικά «Godafoss», δηλαδή «καταρράκτης των θεών», σηματοδοτώντας το τέλος της ειδωλολατρίας.
godafoss3 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
Ο Godafoss πέφτει από 12 μέτρα ύψος, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα, αποτελώντας τμήμα του Εθνικού Πάρκου της Ισλανδίας που εκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει.
godafoss4 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της χώρας και αγαπημένος τόπος για τους επαγγελματίες και μη φωτογράφους, ο Godafoss συμπεριλαμβάνεται στους πλέον θεαματικούς καταρράκτες του κόσμου!
godafoss5 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
godafoss6 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
godafoss7 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
godafoss8 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
godafoss9 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!
godafoss10 Godafoss: Ο «καταρράκτης των Θεών»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: