Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Περίπου 7000 άτομα στον κόσμο έχουν μπλε αίμα ....

  Η Αγγλίδα Polly Neti (12 χρονών) είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι, μόνο που το αίμα της είναι στο χρώμα μελιτζάνας. Κατά τη γέννηση της το αιματολογικό κέντρο διαβεβαίωσε τους γονείς ότι το παιδί θα αναπτυχθεί φυσιολογικά.Όταν ρώτησαν γιατί το αίμα είναι μπλε; Η απάντηση ήταν απρόσμενη...Υπεύθυνο για αυτήν την κατάσταση ήταν το αντισυλληπτικό που έπερνε η μητέρα του κοριτσιού αρκετά χρόνια πρωτού μείνει έγκυος. Ο γιατρός της Πόλλυ, καθηγητής στο Κέντρο Αιματολογίας του Λονδίνου Efresi Robert, εξήγησε:
"Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 7000 άτομα των οποίων το αίμα έχει μια...
μπλε απόχρωση. Αποκαλούντε κυανητικοί απο cyanea (Λατινικά - μπλε). Ο σιδήρος στο αίμα τους, αντικαθίσταται από χαλκό, χωρίς την αλλαγή όμως των λειτουργιών του, το χρώμα μπλε-ιώδες προέρχεται από τις προσμείξεις χαλκό και σιδήρου ».
 Οι επιστήμονες εξηγούν την εμφάνιση κυανητικών με τους νόμους της εξέλιξης.
 Στην περίπτωση των φυσικών καταστροφών ή περιβαλλοντικών μεταβολών ή αλλαγή επιδημιών, όταν τα "κανονικά" πεθένουν τα "μετατραπόμενα" μένουν ζωντανά και δημιουργούν νέους πληθυσμούς.
Οι κυανητικοί δεν υποφέρουν από τις συνήθεις ασθένειες του αίματος - τα μικρόβια αποτυγχάνουν να επιτίθενται στα κύτταρα του χαλκού. Το μπλε αίμα πήζει πολύ πιο γρήγορα και ακόμη και οι σοβαροί τραυματισμοί δεν προκαλούν αιμορραγία.
Αποδεικνύεται ότι η έκφραση "μπλε αίμα" - είναι ένα σημάδι της ευγενικής καταγωγής - δεν είναι τυχαία. Ορισμένοι από τους ευγενείς ιππότες, των πρώτων αρχαίων ευγενών οικογενειών είχαν όντως μπλε αίμα. Ήταν λόγω της πανοπλίας τους και του χαλκού της.
Ο καθηγητής επίσης τόνισε ότι το μπλέ αίμα, είναι η εξέλιξη του αίματος, καθώς στο μπλέ αίμα δεν επιτίθονται μικρόβια και πήζει ίσως και 3 φορές πιο γρήγορα απο το κανονικό αίμα.

Σάλος από την αποκάλυψη για την ουσία που χρησιμοποιούσαν τα McDonald’s ....Τι είναι η «ροζ γλίτσα»; Κατά τον τηλεοπτικό σεφ Τζέιμι Όλιβερ είναι ένα συστατικό βιομηχανοποιημένων τροφίμων που χρησιμοποιούσε η πιο γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού στον κόσμο, τα McDonald’s για να μετατρέψουν λιπαρά απομεινάρια βοδινού κρέατος σε....
 κιμά για τα χάμπουργκέρ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Όλιβερ προκάλεσε αναστάτωση στο τηλεοπτικό του κοινό, όταν αποκάλυψε ότι τα McDonald’s χρησιμοποιούσαν αυτή την ουσία που δεν είναι τίποτα άλλο από υδροξείδιο του αμμωνίου (E527) όπως είπε.

Τα McDonald’s απέσυραν τελικά την ουσία αυτή από τα προϊόντα τους αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε ολόκληρη τηλεοπτική εκστρατεία εκ μέρους του Όλιβερ. Ο Τοντ Μπέικον πάντως -διευθυντής του αρμόδιου τμήματος των McDonald’s στις ΗΠΑ-, αρνήθηκε ότι η απόφαση της αλυσίδας εστιατορίων είχε σχέση με την εκστρατεία του Όλιβερ. «Η απόφαση να αφαιρέσουμε αυτό το προϊόν από το σύστημα των McDonald’s δεν συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά με την απόφασή μας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια εναρμόνισης των παγκόσμιων προτύπων στα υλικά του ωμού βοδινού. Τα McDonald’s εναρμονίζονται με τα κυβερνητικά προαπαιτούμενα και κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων» είπε.

Ο μικροβιολόγος του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας Τζέραλ Ζίρνσταϊν υποστηρίζει ότι η χρήση του υδροξείδιου του αμμωνίου πρέπει να απαγορευθεί: «Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για βοδινό κιμά και το να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε βοδινό κιμά είναι κάποια μορφή ψευδούς επισήμανσης».
iefimerida.gr
 

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Έσωσε το γιο του με μαριχουάνα: Η απίστευτη ιστορία του μικρού ΚαςΈσωσε το παιδί του με μαριχουάνα (1)

Ο απελπισμένος Μαικ Χάιντ μη θέλοντας να χάσει τον τρίχρονο γιο του και βλέποντας τους γιατρούς να σηκώνουν τα χέρια τους, περιμένωντας απλά την τελευταία πνοή του μικρού Κας, επιχείρησε να του σώσει τη ζωή χορηγώντας του κρυφά μαριχουάνα.

Το τρίχρονο πλέον αγοράκι από την Μοντάνα των ΗΠΑ, αφού έκλεισε τα δύο του χρόνια, αρρώστησε βαριά και διαγνώστηκε λανθασμένα τότε ότι πάσχει από αδενοπάθεια. Λίγο αργότερα όμως οι γονείς του έμαθαν ότι τελικά έπασχε από καρκίνο. Έτσι άρχισε τις χημοθεραπείες .ωστε να μειωθεί ο όγκος , με αποτέλεσμα όμως να μολυνθεί το αίμα του.

Η όλη κατάσταση τρέλαινε τους γονείς του και ακόμη περισσότερο τους τρέλαινε να ακούν από τους γιατρούς ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να επιβιώσει.

Κάποια στιγμη, και αφού ο Κας έφτασε να μην μπορεί ούτε καν να σηκώσει το κεφάλι του και να φάει στερεή τροφή για 40 μέρες, ο πατέρας του αποφάσισε να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του και να προσπαθήσει να σώσει τον γιο του χορηγώντας του μαριχουάνα. Αρχικά, το συζήτησε με τους θεράποντες ιατρούς του μικρού, οι οποίοι όμως ήταν αρνητικοί και έτσι, απλά τους αγνόησε.

Άρχισε λοιπόν να βάζει κρυφά τη μαριχουάνα στον ορό από όπου τρεφόταν ο γιος του, ενώ, παράλληλα, είπε στους γιατρούς να σταματήσουν να του χορηγούν φάρμακα κατά της ναυτίας χωρίς να τους εξηγησει το λόγο.
“Δεν μπορούσε να φάει για 40 μέρες και ήταν απίστευτο να τον βλέπω να τρώει λίγο τυρί. Έδειχνε ότι ήθελε να ζήσει”, είπε χαρακτηριστικά ο Χαιντ, προσθέτοντας ότι το έλαιο από μαριχουάνα τον βοήθησε να βγει ζωντανός από τις χημειοθεραπείες.
Πλέον, ο Κας είναι απολύτως υγιής και ζει όπως τα υπόλοιπα παιδιά στην ηλικία του.

Να σημειωθεί ότι η ιατρική χρήση της μαριχουάνας είναι νόμιμη σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως και της Μοντάνα, αλλά η χρήση της σε μικρά παιδιά δεν είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία.
“Η χρήση της (μαριχουάνας) στα παιδιά είναι αμφιλεγόμενη και πολλοί τρομάζουν στην ιδέα αλλά είναι πιο τρομακτικό το να χάνεις το παιδί σου”, υπογράμμισε ο Χάιντ.

Το φεστιβάλ πορτοκαλιού στην ΟλλανδίαΣτην Ολλανδία στις 30 Απριλίου γιορτάζουν την ημέρα των Βασιλισσών, ή αλλιώς Κoninginnedag όπως την λένε εκεί. Tη μέρα αυτή στο Άμστερνταμ λαμβάνει χώρα το Orange Festival που έχει πάρει το όνομα του από το πορτοκαλί χρώμα, καθώς, αυτό είναι το χρώμα της βασιλικής οικογένειας. Σε αυτό το φεστιβάλ λοιπόν, εκτός του ότι είναι προτιμότερο, αν και όχι υποχρεωτικό, να φορας πορτοκαλί χρώμα, οι δρόμοι, τα πάρκα και όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε γεμίζουν με αγάλματα φτιαγμένα από πορτοκάλια...

Το δάσος Puzzlewood ........

Puzzlewood  awesome 2

Μόνο το όνομα αρκεί για να φανταστείς εικόνες από αρχαία μυστήρια, ξωτικά, μάγους, και χόμπιτς! Αν πας εκεί θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι κάπου στην Μέση Ανατολή ή ίσως σε κάποιο παραμύθι!

Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2
Puzzlewood  awesome 2