Powered By Blogger

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Έσωσε το γιο του με μαριχουάνα: Η απίστευτη ιστορία του μικρού Κας



Έσωσε το παιδί του με μαριχουάνα (1)

Ο απελπισμένος Μαικ Χάιντ μη θέλοντας να χάσει τον τρίχρονο γιο του και βλέποντας τους γιατρούς να σηκώνουν τα χέρια τους, περιμένωντας απλά την τελευταία πνοή του μικρού Κας, επιχείρησε να του σώσει τη ζωή χορηγώντας του κρυφά μαριχουάνα.

Το τρίχρονο πλέον αγοράκι από την Μοντάνα των ΗΠΑ, αφού έκλεισε τα δύο του χρόνια, αρρώστησε βαριά και διαγνώστηκε λανθασμένα τότε ότι πάσχει από αδενοπάθεια. Λίγο αργότερα όμως οι γονείς του έμαθαν ότι τελικά έπασχε από καρκίνο. Έτσι άρχισε τις χημοθεραπείες .ωστε να μειωθεί ο όγκος , με αποτέλεσμα όμως να μολυνθεί το αίμα του.

Η όλη κατάσταση τρέλαινε τους γονείς του και ακόμη περισσότερο τους τρέλαινε να ακούν από τους γιατρούς ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να επιβιώσει.

Κάποια στιγμη, και αφού ο Κας έφτασε να μην μπορεί ούτε καν να σηκώσει το κεφάλι του και να φάει στερεή τροφή για 40 μέρες, ο πατέρας του αποφάσισε να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του και να προσπαθήσει να σώσει τον γιο του χορηγώντας του μαριχουάνα. Αρχικά, το συζήτησε με τους θεράποντες ιατρούς του μικρού, οι οποίοι όμως ήταν αρνητικοί και έτσι, απλά τους αγνόησε.

Άρχισε λοιπόν να βάζει κρυφά τη μαριχουάνα στον ορό από όπου τρεφόταν ο γιος του, ενώ, παράλληλα, είπε στους γιατρούς να σταματήσουν να του χορηγούν φάρμακα κατά της ναυτίας χωρίς να τους εξηγησει το λόγο.
“Δεν μπορούσε να φάει για 40 μέρες και ήταν απίστευτο να τον βλέπω να τρώει λίγο τυρί. Έδειχνε ότι ήθελε να ζήσει”, είπε χαρακτηριστικά ο Χαιντ, προσθέτοντας ότι το έλαιο από μαριχουάνα τον βοήθησε να βγει ζωντανός από τις χημειοθεραπείες.
Πλέον, ο Κας είναι απολύτως υγιής και ζει όπως τα υπόλοιπα παιδιά στην ηλικία του.

Να σημειωθεί ότι η ιατρική χρήση της μαριχουάνας είναι νόμιμη σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως και της Μοντάνα, αλλά η χρήση της σε μικρά παιδιά δεν είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία.
“Η χρήση της (μαριχουάνας) στα παιδιά είναι αμφιλεγόμενη και πολλοί τρομάζουν στην ιδέα αλλά είναι πιο τρομακτικό το να χάνεις το παιδί σου”, υπογράμμισε ο Χάιντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: